måndag 15 september 2014

Mönster: rund kudde av african flowers

virktrollets instagram lovade jag att jag skulle dela med mig av mönstret till den runda kudden jag virkade av african flowers. Det är busenkelt! Jag köpte vadd på Konstnärsshopen här i Umeå och stoppade med. Till gosedjur brukar jag använda bomull, men jag ville att kudden skulle bli extra mjuk, så jag testade vadd. Blev jättemjukt och mysigt. Det räckte dock inte helt, så jag måste hoppa på cykeln och köpa en omgång till.


Så här gör du!
Du behöver 20st sexkantiga blommor och 12st femkantiga blommor. På den här fina sidan, Bautawitch, hittar ni en jättebra förklaring för de sexkantiga blommorna. För att göra femkantiga blommor så virkar ni på samma sätt - enda skillnaden är att ni gör fem stycken stolp-par på första varvet, så att det sedan virkas fem blomblad. 

Montering: jag sydde ihop mina blommor med den bruna tråden som jag använt till en av blommorna. Jag sydde "över-under-över-under" genom de yttersta maskorna på kanten. 

Nedan ser ni mitt försök till att rita en skiss på monteringen.. På det tredje varvet så monteras både femkantiga och sexkantiga blommor. Hälften av sexkantiga blommorna kommer att vara på framsidan och hälften på baksidan. De streckade linjerna visar vart själva kuddkanten kommer att vara, där arbetet viks bak och blir baksidan.


Jag vet att jag är extremt dålig på att förklara mönster, hehe, men jag hoppas att ritningen kan förklara det mesta i alla fall!

1 kommentar:

  1. Kudden är såå fin!! Verkligen fina färger också :D Jag följer din lilla ritning, ska bli en kattbädd så småningom :)
    Följ gärna parlugglandesign.blogspot.se
    Tack för en underbar blogg :P

    SvaraRadera