måndag 29 december 2014

Julafton kom och försvann lika fort..

Då var julen över för det här året. Och fort gick det!
Men vi hade en fantastisk mysig julafton i Östersund, där vädret var helt perfekt, stämningen var helt perfekt och jag fick mig ett frieri, utan förvarning! Och maten.. Åååh vad jag älskar julmat!
 
 
   
 
 Nu försöker man väl komma tillbaka till vardagen och nu är det dags att börja med lite presenter till små kottar som kommer till världen nästa år! Inte mina kottar dock, utan andras ;). Mina egna får vänta ett bra tag!
   
 
 Jag hoppas att ni andra hade en underbar och lugn julafton! God fortsättning på er!

onsdag 17 december 2014

Några julklappar färdiga i alla fall..

Jag har varit extremt dålig på att uppdatera. Förlåt för det.
Men senaste tiden har kantats av jobb och sjukdom, jobbet är ju jätteroligt, men sjukdomar nu inför jul hade man ju gärna sluppit! ;)
 
Nu har jag då i alla fall några julklappar färdiga. Mössorna är virkade enligt det underbara mönstret "virkad mössa med häng" från Bautawitch och har ni aldrig testat att göra en någon gång, så gör det!
 
 
Nu ska jag ge mig på resterande julklappar som ligger halvfärdiga... Hoppas jag hinner färdigt till julafton :)
 

torsdag 4 december 2014

Saffransskorpor

Jag är nog den där personen som avskyr allt som har med jul att göra, fram tills då jag tar fram julpyntet och börjar julbaka.. För just då önskar jag att det var jul varje dag!
För några veckor sen testade jag att göra mina första lussekatter och med tanke på att de var ätbara så var det ett bra första försök. Idag började det klia lite i bakfingrarna så det fick bli lite saffransskorpor! Nu luktar det saffran i hela hemmet, jag älskar doften! Finns det inga saffrans-wunderbaums man kan köpa någonstans?
 
 
Receptet hittade jag på Leilas hemsida och det hittar ni här!