onsdag 27 augusti 2014

Fluffigt minibröd

Jag satt och snurrade runt lite på internet i jakt på något roligt bröd jag kunde baka, ett glutenfritt bröd i lite LCHF-anda. Men jag hittade antingen recept som jag tidigare har gjort eller recept som innehöll en massa ingredienser som jag inte hade hemma. 

Så jag testade att göra egna och de blev faktiskt goda! Inte så stora, och inte heller så många (det blev 6 stycken), men de passar bra att äta till en sallad eller annan lunch/ frukost som inte är så mäktig. 

Och varför bakade jag dem i muffinsformar istället för att forma dem på plåten? Jag kände mig för lat för att bli kladdig om händerna.. Haha..





Fluffiga minibröd, ugn 200 grader
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 2 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl fil
- 1/2 dl turkisk yoghurt
- en liten släng av honung och linfrön

Blanda torringredienserna först. Tillsätt sedan resten. Låt svälla i några minuter. Smeten blir inte så jättetjock, så när det har fått svälla tillsätter man lite mer fiberhusk, dela upp smeten i muffinsformar och strö över lite sesamfrön. In i ugnen i cirka 20 min. Låt svalna och sen är det bara att trycka i sig!


tisdag 26 augusti 2014

Fortsatt rusk...

Jag började som sagt med en halsduk, men... Garnet tog slut och jag har inte haft lust eller ork att köpa mer (det regnar och blåser och regnar och blåser och regnar och blåser... Typiskt Umeå-väder!). Så jag började sticka en mössa i samma mönster, fast i lite mörkare grått. Storleken blev perfekt och jag älskar den. Hoppas jag älskar halsduken lika mycket när den är färdig.. OM den lyckas bli färdig!


Mönster till både halsduk och mössa hittar ni här på DROPS design! Jag har dock inte stickat halsduken i enlighet med mönstret. Den skulle bli så bred annars, med tanke på att jag hade lite tjockare garn och större stickor än vad som angavs i mönstret.

onsdag 20 augusti 2014

Tips: blomma i mugg

Jag vill dela med mig av ett tips som jag fick av min svägerska. Jag såg att hon hade en blomma i en mugg i uterummet och tänkte: alla fina muggar (de flesta från Indiska) som jag har där hemma, men som aldrig riktigt används som de ska, borde ju passa perfekt som "krukor"!


Nu har jag dock en ganska ful plastväxt i min, men jag planerar att köpa en riktigt fin en som passar till muggen...!

Väggdekoration

Nu är beställningen som jag fick färdig! Jag var tvungen att vänta en vecka på att bokstäverna skulle komma. Så idag har jag målat dem vita och monterat ihop allting. 


Jag har virkat fåglarna och hjärtan i Tilda-garn med virknål 3mm. Bokstäverna beställdes från Panduro.

tisdag 19 augusti 2014

Regn och rusk...

... har nu kommit till Umeå, efter en sommar med temperaturer över 30 grader! Jag förbereder mig på kylan som väntar med att börja sticka på en halsduk. Och jag måste erkänna, att även om jag hade svårt att vänja mig vid de kalla höstarna och vintrarna när jag flyttade till Norrland, och efter en otroligt härlig sommar (denna sommar slogs det rekord - det hade aldrig varit så varmt i Umeå på 140 år, eller vad det nu var...), så längtar jag tills hösten kommer! Att få mysa in sig med mysiga koftor, härliga halsdukar och tjocksockar - ååååh så härligt!


fredag 15 augusti 2014

Björn av african flowers

I helgen ska vi fira väldens finaste unge som just fyllt 2 år. Självklart ville jag göra något eget att ge henne i present. Hittade denna fina uggla och har sett många som har gjort elefanter och flodhästar av african flowers, men har aldrig riktigt kommit till att köpa mönstret för dem. Så jag ville testa att göra ett gosedjur i form av en björn av african flowers. Det var extremt mycket knep och knåp och riva upp och vika ihop och försöka räkna ut hur många sexkantiga blommor jag skulle ha och hur många femkantiga blommor jag skulle ha (jag gissade på att man behövde femkantiga också, för att det skulle bli en rundning och avslut på gosedjuret). Jag blev väldigt nöjd med resultatet!


tisdag 12 augusti 2014

Baby, baby, baby!

Jag fick en beställning på en slags "väggmobil", vilket var jätteroligt. Den är färdig, förutom att jag behöver bokstäver till och de var en beställningsvara från Panduro, så jag måste vänta en vecka innan den är helt färdig...

Färgerna som jag använde till mobilen tyckte jag var så fina, att jag var tvungen att virka lite mer i samma färger. Jag har även fått tag i duschdraperi-ringar, så att jag kan göra lite olika saker! Hittills har jag hunnit göra denna lilla uggla.


fredag 8 augusti 2014

Tips: Annas blogg

Jag vill tipsa om en jätterolig blogg som min vän Anna har startat, tantknatti.blogg.se. Hon delar med sig av sina tankar och sin inspiration - plus att hon älskar att virka lika mycket som jag!

Trevlig helg, allihopa!

onsdag 6 augusti 2014

Nu är det flera projekt igång... Igen...

Nu när jag har lyckats dra ihop lite olika garner, så kan jag ju inte låta bli att göra flera saker samtidigt.. Får väl se om jag blir klar med något av projektet!


En kofta i strl 6-9 månader, bara ärmarna och knapparna kvar....


... en till kofta i strl 6-9 mån, stickat med Hemtex egna garn (som inte var så jättetympligt att sticka fint med)...


.... och en rund grytlapp med garnrester från mormorsrutefilten jag gjorde senast.

fredag 1 augusti 2014

Färdig!

Nu är den äntligen färdig! Min alldeles egna filt. Den är gjord av vanliga mormorsrutor och runt rutorna har jag virkat vanliga mormorsränder. Garnet jag har använt heter "cotton light" - jag har läst att många tycker att det tvinnar upp sig, men jag tycker att det var ett jättehärligt garn att virka med.