fredag 30 maj 2014

Att sticka med två garner...

... hade jag ju inte så lätt för att göra. Men nu har jag gett mig tusan på att det ska gå. Hittade en video på internet där de visar olika sätt (se länken här) och hittills ser det ju ganska bra ut..


onsdag 28 maj 2014

Stickad hundtröja

Med en kraftig idétorka och kli i fingrarna kom jag på att jag skulle testa att sticka en hundtröja! Jag är egentligen inte så mycket för kläder på större hundar, men här uppe i norr kan vi få det riktigt kallt om vintrarna, så jag bestämde mig för att sticka en liten tröja åt min kompis cavalier king charles (fick jag till det rätt nu?) som heter Bibbi. Jag utgick från detta mönster, men istället för att sticka krusidullerna så stickade jag vanlig mosstickning. Jag har dock inte riktigt fått grepp om det här med att sticka med två garner (se namnet på rumpan), men någon gång får jag väl in snitsen...





onsdag 21 maj 2014

Virkat kuddfodral

Jag börjar bli så less på alla våra kuddar i soffan.. Så jag satte mig och gjorde ett nytt fodral åt en av kuddarna. Fodralet består bara av två stora mormorsrutor som jag virkade ihop med fastmaskor!



lördag 17 maj 2014

Det här med LCHF....

Uppdateringen har inte varit den bästa den senaste veckan och det beror på två saker: jag har gett mig in på ett projekt som jag har fått börja om på fleeeera gånger och envis som jag är så ger jag mig inte förrän jag har fått ihop det och så har jag och sambon fått för oss att vi ska börja testa LCHF för att kanske tappa något kilo. Eller två. På grund av "avgiftningen" från allt socker och så, så har energinivån legat på minus. Därför har jag inte riktigt orkat uppdatera. Men nu är energin tillbaka! 

Jag älskar mat. Jag brukar säga att jag lever för att äta, jag äter inte för att leva. Och därför var jag lite skeptisk inställd till LCHF, för jag trodde att man skulle få svälta. Men tji fick jag! I torsdags letade jag fram ett recept på pizza och oj vad gott det var! Även om man inte kör LCHF så kan jag ändå rekommendera det, receptet på pizzabotten hittar ni här! Jag använde mig det första receptet.

Tonfisk, paprika och oliver samt ost på. Efter gräddningen strödde
jag avocado på, mums!
Jag testa även att göra lite bröd, jag är en brödälskare och har saknat att få ta en gomacka till lunch. Först testade jag att göra knäckebröd och.... Ja, det blev bara smulor av allt:


Till slut hittade jag ett recept på ett mjukt bröd, med lite pesto i, som blev riktigt gott. Synd bara att min sambo hann äta upp allt innan jag hann njuta av det ordentligt... Receptet finns här.



torsdag 8 maj 2014

Kolakakor

Nu i eftermiddags såg jag att en kompis hade gjort kolakakor. Ni vet den där känslan man får både i magen och munnen när man tänker på något riktigt, riktigt gott och man inte kan fortsätta dagen om man inte får äta det? Den känslan hade jag när jag såg att hon hade bakat dessa kakor. Tur som det var så var det inte särskilt komplicerat många ingredienser, så självklart var jag ju tvungen att göra mig ett par stycken!




Receptet hittar ni på ICAs hemsida!



måndag 5 maj 2014

Virkad väska - igen

Kring påsk var sambons bror med familj på besök här i Umeå, fullt ös! Jag hade nästan glömt bort det, men jag virkade ihop en väska till sambons brorsdotter som skulle fylla år lite längre fram. Det är samma mönster som förra väskan jag virkade, men denna gång hade jag tjockare garn så den blev lite större.