söndag 27 april 2014

Finbesök från söder

I helgen har vi haft besök av min mamma och lillebror från Stockholm. Som tur var hade vi det bästa vårvädret och tack vare det så hann vi med lite sightseeing! 

Jag och lillebror
Vanligtvis brukar det bli mycket sittande och virkning när mamma är här, men nu blev det mer tid åt att göra annat. Däremot hade hon med sig en påse med garn så idag, söndag, satte vi oss ned för att knyta lite armband, mamma ville gärna att jag skulle visa hur man gjorde. Hon gav dock upp efter ett tag, vi skulle ha börjat tidigare och haft mer tid på oss. 



måndag 21 april 2014

Virkad mormors-ränder-zickzack-filt

Det har varit lite tyst här i några dagar nu. Vi har haft påskbesök från Östersund och så har jag även haft fullt upp med att göra en beställning som min partner in crime, Louise, beställde! 

Jag var sugen på att testa något nytt och därför testade jag att göra en filt av mormorsränder, men i zickzackmönster! Garnet är "himalaya mercan", jag älskar att virka filtar av det, det blir så mjukt. Färgerna är klarare i verkligheten än vad de framstår på bilderna.




För er som skulle vilja testa så finns det en jättebra instruktionsvideo här!


tisdag 15 april 2014

Mer, mer, mer armband!

Ryggen fick sig en liten smäll av all armbandstillverkning, eftersom jag alltid har den mest oergonomiska sittstilen i världen.. Men nu är några fler armband klara! För att se andra armband som jag har gjort, kika här.




torsdag 10 april 2014

Stickad vårmössa, barn

Jag spann vidare på mönstret som jag använde för vårmössan i det förra inlägget och fick ihop en liten vårmössa! Jag har stickad så att höjden är 16cm och omkretsen 42cm, vilket skulle motsvara en storlek på cirka 1-7 mån, då resåret gör att mössan kan anpassa sig efter omkretsen på barnets huvud. 

I DROPS mönster så stickar man ett varv rät mellan varje varv där man gör hålen - här har jag istället stickat tre varv rät.




onsdag 9 april 2014

Stickad vårmössa

Jag vill gärna kunna ha mössa typ... året runt (kanske inte vid 30 graders värme, men..). Mitt hår har en tendens att spreta åt alla håll och bara se förskräckligt ut. Även om temperaturen här i Umeå inte riktigt har kommit över 5 graderssträcket än, så vill jag ändå förbereda mig på när värmen väl kommer, så jag stickade mig en vårmössa! Mönstret säger ju inte att det är en vårmössa, men jag har valt att döpa det till just det i och med att det är små hål i den som gör att den inte blir så varm som en vintermössa.



Mönstret är från DROPS design och det hittar ni här.

söndag 6 april 2014

Armsticka en halsduk på 30 min!

Ja, okej, det tog kanske 40 min för mig, men enligt videon ska det ta 30 min. En kompis tipsade mig om det här otroligt roliga sättet att göra en luftig och skön halsduk på - perfekt nu när det börjar bli lite varmare ute och man inte vill slänga på sig tjockhalsduken. Man "stickar" helt enkelt genom att använda sig av sina armar. Videon hittar ni här och jag rekommenderar verkligen att denna metod testas!!



onsdag 2 april 2014

Vårkänslor

Trots ett litet snöfall härom kvällen så har jag nu bestämt att det är vår i Umeå. Punkt slut. All snö är snart borta, det lilla som finns kvar är högar i skuggor i princip, och man känner vårruset i hela kroppen! 
I helgen var det till och med tillräckligt bra väder för att gå ner till älven med varsin kopp kaffe. Och min fina orkidé har börjat blomma igen.