tisdag 25 februari 2014

Babyskor: redo för leverans!

var de färdiga och redo för leverans. Jag har virkat dem i Ladygarn med virknål 3mm, i storlek 0-3 mån.



Intresserad av att beställa ett par? Skicka iväg ett mail till virktrollet@gmail.com!

lördag 22 februari 2014

fredag 21 februari 2014

Virkade babyskor

Ja, det här med de virkade "baby-conversen".. Jag har tyckt att det har varit så roligt att göra dem, men samtidigt har jag velat komma på med ett helt eget tillvägagångssätt att göra dem på. Det är ju det som är problemet med mig - jag har en miljard idéer i huvudet som jag vill göra på samma gång. Jag har dock valt att kalla de "skor" istället för "tofflor", men det är väl saksamma.. :)


Nu har jag fått beställning från en gammal kursare från universitetet, jättekul! 

onsdag 19 februari 2014

Ute på hal is...

.. på djupt vatten, ja jag har gett mig in på något som för mig är en helt ny värld. Jag har stickat sedan jag var liten, men det har mest varit sockar och halsdukar. Virkningen är det som är min grej. Och nu har jag fått för mig att jag ska försöka sticka en liten kofta. Envis som jag är, så har jag bara gått efter mått från ett mönster vad gäller längd och så. Resten har jag kört själv och hittat på lite. Så vi får väl se vart det leder, och om garnresterna räcker... Håll tummarna!




fredag 14 februari 2014

Det blev en till...

.. flätad mössa, denna gång lite större och med rött resår och toffs! Nu tänkte jag försöka ge mig på att göra en stickad variant, vi får väl se hur det går..


För mönster till mössan, klicka här.


torsdag 13 februari 2014

Virkad flätad mössa

Detta är mitt 100:e inlägg! Det måste ju firas med att jag delar med mig av vad jag har hållit på med de senaste dagarna... Jag har alltid velat kunna virka såna där flätade mössor, men jag har bara hittat mönster på engelska och jag har helt enkelt inte riktigt haft orken att försöka översätta dem eller förstå dem... MEN så lyckades jag äntligen hitta ett översatt mönster på Pysselkiisens blogg, med ingående förklaringar. Jag märkte dock att även om det var på svenska så var det inte det lättaste, trots tydliga förklaringar så jag håller med henne om att det inte är för nybörjare. Orginalmönstret tillhör Rheatheylia och finns på hennes sida här.

Enligt mönstret bör man ha virknål 6mm, men självklart hittade jag inte min.. Jag sökte överallt - under soffan, mellan soffkuddarna, till och med i mitt nattduksbord, men ingen 6a. Istället tog jag en 4,5mm (för självklart var min 5a också borta....) och restgarn Mercan Himalaya, som är ett mjukt garn (till toffsen och resåret använde jag ett akrylgarn från Tiger). Resultatet blev en liten mössa som skulle passa perfekt till min sambos brorsdotter på 1,5 år. 





fredag 7 februari 2014

Virkad filt av mormorsränder

var Sussis filt färdig! Jag är jättenöjd med den. 



Jag har virkat mormorsränder fram och tillbaks. För att kunna virka en kant runt, så såg jag till att första varvet började och slutade med en stolpe. Samma gäller sista varvet, så att det går att virka hörn. När jag började att virka mormorsränder, så kikade jag på den här videon. Den illustrerar hur man ska börja och vända vid varje varv, jättebra video.

onsdag 5 februari 2014

En ny döskallesjal!

En ny döskallesjal är färdig! Jag älskar att göra dem. Hur roliga som helst. Jag rekommenderar alla att göra en! Mönstret, som jag har hänvisat till tidigare, hittar ni här.


Den är egentligen grå, men ljuset gör att den nästan ser vit ut...

söndag 2 februari 2014

Invigning och lite annat

Igår drog invigningen av årets kulturhuvudstad igång - Umeå har, tillsammans med Riga, utsetts till det i år. Jag och sambon for på öppningen av det nya gitarrmuseet, "Guitars - the museum", riktigt häftigt faktiskt fastän jag inte kan spela ett enda ackord på en gitarr. Tyvärr såg jag inte själva invigningen i stan senare på eftermiddagen, eftersom det beräknades bli upp till 35000 personer inne i stan och vid älven (för er som inte har varit i Umeå, så är själva "stan" inte så himla stor...). Tur var det att vi inte for - det visade sig sen att det hade varit cirka 55000 personer i stan...

Invigningen av "Guitars - the museum"
Syrrans halsduk är färdig. Jag hade glömt bort helt hur fort det faktiskt går att sticka en halsduk när man har lite tjockare garn och tjockare stickor! Däremot så stickade jag inte 3 räta, 3 aviga osv, utan jag körde 4 räta, 4 aviga osv. 


Idag blir det att fortsätta med filten till Sussi. Jag tycker den blir hur fin som helst, jag borde virka mer mormorsränder när jag gör filtar, det blir så fint!